Voorbereiding
We vinden het belangrijk dat jullie goed voorbereid de bevalling ingaan zodat jullie zoveel mogelijk op jullie gemak zijn en er vol vertrouwen aan kunnen beginnen. In de zwangerschap kan dat door deel te nemen aan de centering pregnancy bijeenkomsten. Als jullie meer tijd willen om jullie ideeën te bespreken tijdens de reguliere individuele controles geef dit dan aan bij het inplannen van jullie nieuwe afspraak. Tijdens de bevalling bepalen jullie zelf wat jullie wel of niet willen zolang het medisch verantwoord is. Een handig middel om je voor te bereiden is een geboorteplan. De meeste ideeen die in een geboorteplan staan passen we automatisch toe: de navelstreng uit laten kloppen voor deze wordt doorgeknipt, minimaal een uur bij mama bloot op de buik en daarna, als jullie dat willen, bloot bij papa op de borst.

Kijk ook op zelfbewustzwanger.nl hoe je je voor kunt bereiden op de bevalling.

 

Vertrouwd
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen de bevalling als prettiger ervaren en vlotter bevallen als er continu begeleiding is. Wij bieden dit dan ook. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om te werken in een klein team zodat we daar ook de tijd en energie voor hebben. Bovendien heb jij dan altijd een vertrouwd gezicht aan je bed tijdens je bevalling. Soms kan het zijn dat we uiteindelijk niet bij de bevalling aanwezig zijn, als je bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap al overgedragen wordt aan het ziekenhuis of in een heel vroeg stadium van de bevalling. Uiteraard neemt het team van verloskundigen en verpleegkundigen in het ziekenhuis dan onze taken over.

Sommige zwangeren kiezen ervoor een doula bij hun bevalling aanwezig te hebben. Iemand die geen medische verantwoordelijkheid draagt. Kijk op deze website om te zien wie er in Eindhoven en omgeving werken.

Mooie bevallingsverhalen

Krachtige verhalen
Krachtige verhalen