En dan breekt eindelijk het moment aan dat je je baby in je armen kunt houden. In de kraamtijd wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van jullie pasgeborene en alle visite, cadeautjes en aandacht die daarbij horen. Wij willen je, samen met de kraamverzorgster, graag een onbezorgde kraamtijd bezorgen. De kraamverzorgende is er elke dag. Wij komen gemiddeld vier keer in de kraamtijd op bezoek.

 

De eerste dagen
Tijdens deze visites bespreken we een aantal zaken met de kraamverzorgster die van belang zijn in de eerste week na de bevalling. We willen weten hoe het gaat met de voeding en het gewicht van jullie kindje, we kijken naar de kleur van zijn of haar huid en of jullie kindje een tevreden indruk maakt. Ook is van belang dat de baby goed poept en plast en dat de temperatuur goed is.

 

Bij jou kijken we onder andere de positie van je baarmoeder, hechtingen (als die er zijn), je borsten en het bloedverlies dat je de eerste weken na de bevalling nog zult hebben. Lees hier meer over wat je allemaal lichamelijk kunt voelen na de bevalling.

De kraamtijd is voor veel mensen meer overweldigend dan gedacht. Op dag vier kun je zomaar wat kraamtranen krijgen, meestal ben je na een paar weken gewend aan je nieuwe leven. Lees hier meer over als je langere tijd somber blijft.

Lees meer over de kraamtijd in de folder: net bevallen, de eerste zes weken na de bevalling.

 

Zizozwanger.nl (zwanger in Zuidoost-Brabant)

Allesoverzwanger.nl

Problemen? Bellen!
Heb je ’s nachts een acuut probleem, wacht dan niet en neem meteen contact met ons op via het spoednummer: 06-21531010. Op de signalenkaart lees je wanneer je zeker moet bellen.

 

Los kraambed
Breng je de kraamtijd thuis door na een bevalling in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog, dan komen wij de controles doen bij je thuis. Het ziekenhuis brengt ons op de hoogte zodra je bevallen bent. Het is fijn als je je daarvoor in de zwangerschap vast aanmeld zodat we je gegevens hebben en je aan ons aan kunt geven of er bijzonderheden zijn waar we rekening mee kunnen houden. Vind je het fijn om alvast kennis te maken bel ons dan voor een afspraak.