De bevalling vindt meestal plaats bij een zwangerschapsduur van 37 tot 42 weken. Dient jouw bevalling zich eerder aan of zijn er medische problemen, dan beval je in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog.

 

Ook als je zwangerschap ongecompliceerd verloopt, kun je ervoor kiezen om onder onze begeleiding in het ziekenhuis (poliklinisch) te bevallen. Die keuze kun je in de loop van je zwangerschap maken en zelfs tijdens de bevalling. Juist dan weet je wat goed voelt. Kies je voor een poliklinische bevalling, dan komen we eerst bij jou thuis kijken. We blijven bij je tot de bevalling goed op gang is en gaan dan samen met jullie naar het ziekenhuis. Als er geen complicaties zijn mag je twee uur na de bevalling weer naar huis.

 

Je kunt je van tevoren al registreren in het ziekenhuis van jouw keuze. Neem je identiteitsbewijs en je verzekeringskaart mee.

 

Catharina Ziekenhuis Eindhoven
catharinaziekenhuis.nl
In dit ziekenhuis is het mogelijk om een voorlichtingsavond bezoeken.

 

St. Anna Ziekenhuis Geldrop
st-anna.nl
Negen keer per jaar organiseert het St Anna Ziekenhuis te Geldrop een zwangerschapsavond.

 

Máxima Medisch Centrum
geboortezorg.mmc.nl
Het Maxima Medisch Centrum heeft twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. In Eindhoven zijn geen verloskamers. Het MMC organiseert ook informatiemarkten.