Wie zijn wij

Ons team
Wij zijn Anne, Connie en Sabine, de drie ervaren verloskundigen die jullie in verloskundigenpraktijk Lichtstad begeleiden. Samen hebben we inmiddels 50 jaar ervaring. We wisselen elkaar af tijdens spreekuren, bevallingen en huisbezoeken. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap 12 tot 14 keer bij ons voor controle: je zult ons dus alle drie leren kennen. Onze praktijkassistente Brigitte Broers regelt onder andere de afspraken en meet je bloeddruk.

Er komt heel wat op je af tijdens een zwangerschap. Een kind op komst zorgt voor veel veranderingen in je lijf en in je leven. Omdat iedere zwangerschap uniek is, bieden we je naast optimale medische zorg ook zo veel mogelijk persoonlijke aandacht. Dat kan omdat we in een klein team werken: drie verloskundigen en een praktijkassistente. Bij ons krijg je alle ruimte om je verhaal te doen en vragen te stellen, in alle fasen van je zwangerschap. Tijdens de bevalling nemen we de tijd om je continue te ondersteunen, zodra je het fijn vindt dat we aanwezig zijn hebben we de tijd om te blijven.

Anne pasfoto

Anne Nijland

verloskundige sinds 1991

In de eerste drie jaar na het behalen van mijn diploma heb ik in verschillende praktijken ervaring opgedaan. Sinds 1994 werk ik in, toen nog, Verloskundigenpraktijk Tongelre. Er zijn dus al heel wat Tongelrese kindjes in mijn handen geboren. Sinds 2017 heten we Lichtstad Verloskundigen. Na de middelbare school heb ik een jaar als au pair in Frankrijk gewerkt. Daardoor kunnen we behalve Engels en Duits ook Frans als voertaal bieden als dat wenselijk is. Ik ben zelf ook moeder van drie kinderen: Ward (1995), Elles (1997) en Rens (2000). Mijn vrije tijd breng ik graag met hen door. Verder houd ik van lezen, zeefdrukken en keramiek boetseren.

Pasfoto sabine

Sabine Rutjens

verloskundige sinds 2005

Van jongs af aan had ik al de droom om dit mooie beroep uit te oefenen. In 2019 is deze droom werkelijkheid geworden en ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na mijn studie ben ik in verschillende praktijken in het land werkzaam geweest en heb ik de opleiding echoscopie in de verloskunde gevolgd. Vanaf januari 2022 heb ik mij bij dit gezellige team gevoegd en ben ik werkzaam in deze praktijk.
Het mooie aan ons vak vind ik dat wij onze cliënten in de transitie naar het ouderschap volgen op verschillende momenten voor, tijdens en na de bevalling. De bevalling is hierbij voor mij de kers op de taart tijdens mijn werk. Ik vind het belangrijk om de wensen van jullie als cliënt mee te nemen in mijn zorg. Hopelijk kunnen wij er zo samen iets moois van maken!

BIG nummer: 19925360303

Connie pasfoto

Connie Laarakkers

verloskundige sinds 2006

Op mijn 26e wist ik het eindelijk: ik wilde verloskundige worden. Ik heb na de middelbare school de NHTV (Hogeschool Toerisme en Verkeer) afgerond, maar verloskundige zijn zou me denk ik meer voldoening geven. Toen ik vier jaar later afstudeerde kon ik mijn geluk niet op. En dat voelt nog steeds zo. Een fijn aspect van mijn beroep vind ik dat we elk moment direct bereikbaar zijn op onze diensttelefoon. Dus heb je vragen: bel ons, daar zijn we voor.

 

De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik als waarneemster in veel praktijken gewerkt. Sinds 2008 werken we in de huidige samenstelling. In 2011 ben ik moeder geworden van onze oudste zoon Rens, in juli 2014 hebben we onze jongste zoon Fedde in onze armen mogen sluiten.

Brigitte Broers verloskundigenpraktijk Lichtstad- 1 – DSC_6465

Brigitte Broers

praktijkassistente sinds 1990

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en heb tien jaar lang gewerkt als kraamverzorgster voordat ik gevraagd werd om assistente te worden in deze praktijk. Dat is alweer 25 jaar geleden. Inmiddels lijkt het wel alsof ik bij de inventaris hoor. Je zult me bij vrijwel alle controles tegenkomen. In al die jaren dat ik hier werk, heb ik onze praktijk zien uitgroeien naar een prachtig centrum waar persoonlijke aandacht voorop staat. Wij hebben het ook erg gezellig met elkaar en dat vind ik heel belangrijk.