Wij zijn heel enthousiast over Centering Pregnancy. Het is ontwikkeld voor vrouwen die graag meer willen weten over hun zwangerschap, de bevalling en hoe je leven verandert na de geboorte van je kind.

Als je deelneemt aan het programma word je ingedeeld met 8 à 10 andere vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend als jij. Ook als je extra zorg (via de gynaecoloog) nodig hebt kun je toch mee blijven doen aan de bijeenkomsten. Omdat we overtuigd zijn van de meerwaarde van Centering Pregnancy start er in onze praktijk elke 6 tot 8 weken een nieuwe groep. Elke nieuwe zwangere kan dus kiezen voor deze vorm van zorg.

 

Je eerste controle op de praktijk is individueel, samen met je partner. Daarna zijn er 10 bijeenkomsten van 2 uur gepland tijdens je zwangerschap en een bijeenkomst 6 weken na de bevalling. Tijdens elk van deze bijeenkomsten vindt de zwangerschapscontrole plaats. Daarnaast wordt  informatie gegeven en gepraat over de dingen die je tegenkomt tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed en wat dat voor jou, je partner of je familie betekent. Zo hebben we veel meer tijd om dieper op onderwerpen in te gaan die nu voor je belangrijk zijn. Je partner kan in het begin of aan de het einde van alle bijeenkomsten ook gewoon aanwezig zijn bij het luisteren van harttonen. Bij twee bijeenkomsten zien we je partner graag de hele bijeenkomst waarvan eentje alleen met de partners en een vadercoach. Na de 10 bijeenkomsten volgen nog een aantal wekelijkse individuele controles op de praktijk tot de bevalling.

 

De bijeenkomsten worden geleid door de verloskundige samen met een andere zorgverlener. Soms wordt er iemand uitgenodigd om te komen praten over een specifiek onderwerp, soms wordt er een video vertoond.

 

Er is aangetoond dat deze groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap en de bevalling en je rol als moeder! Ook is aangetoond dat deze vorm van zorg bijdraagt aan het voorkomen van vroeggeboorte. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze vorm van zwangerschapsbegeleiding.

 

We  hopen dat je, door deel te nemen aan deze groep, de andere vrouwen goed leert kennen en dat jullie je ervaringen tijdens deze speciale periode in je leven met elkaar zullen delen. Het kan een begin zijn van nieuwe levenslange vriendschappen. Onze ervaring tot nu toe is dat de contacten tussen de zwangeren onderling heel prettig zijn.

 

Centeringhealtcare.nl

Artikel over centering pregnancy in “Why’s in verwachting”

Ervaring cliënt Lichtstad Verloskundigen met CP

Blog over ervaringen met CP.

 

 

Voor meer informatie bel ons op het telefonisch spreekuur: elke dag tussen 19.00 en 20.00 uur op 06-21531010.